Warsztaty kulinarno-edukacyjne dla młodzieży
Gotowanie jest czymś więcej niż tylko sztuką przyrządzania smacznych posiłków. Dla jednych jest to sposób na odpoczynek i relaks, dla innych okazja do spędzenia czasu z bliskimi, a dla pasjonatów - sposób na życie.
Dziś, w ferworze zajęć i natłoku obowiązków, często zapominamy o tym, jak ważną rolę odgrywa wspólne spędzanie czasu z rodziną i przyjaciółmi. Zanika również kultura jedzenia, sprowadzając spożywanie posiłków jedynie do zaspokajania głodu. Podczas warsztatów kulinarnych realizowanych przez restaurację Łubu Dubu i stowarzyszenie Szeroki Kąt Widzenia młodzież ma możliwość nie tylko poznać nowe smaki, ale też nauczyć się, jak gotować smaczne i nietypowe potrawy, co to jest zdrowe odżywianie i jak ważne jest wspólne spędzanie czasu przy stole, a także na czym polega savoir vivre.
Udział w warsztatach może być traktowany jako nowatorski, oryginalny i bardzo atrakcyjny pomysł na lekcję wychowawczą lub wycieczkę edukacyjną. Spędzając aktywnie czas w restauracji Łubu Dubu młodzież uczy się gotować, rozwija swoje kompetencje kulturowe, doskonali umiejętność pracy w grupie i zdobywa wiedzę dotyczącą dobrych manier, obyczajów i form towarzyskich. Co więcej, wspólne gotowanie zbliża, integruje, buduje i wzmacnia poczucie tożsamości grupy. Warsztaty kulinarne niewątpliwie ułatwią nauczycielom realizację programu wychowawczego klasy, a dla uczestników są niezapomnianym doświadczeniem edukacyjnym.
Stowarzyszenie Szeroki Kąt Widzenia posiada duże doświadczenie w organizacji warsztatów kulinarnych. Relacje ze spotkań w ramach projektu Gorzów -12 smaków oraz polsko-niemieckiego seminarium i warsztatów Pory roku, czyli spotkania przy kuchni obejrzeć można na stronie internetowej telewizji Teletop, stronie restauracji: www.lubudubu.com.pl oraz profilu Łubu Dubu na Facebooku.
Aktualny program warsztatów obejmuje pracę w obszarze kuchni i kultury arabskiej. Oferujemy udział w czterogodzinnych warsztatach kulinarnych, podczas których uczestnicy własnoręcznie przygotują od podstaw wybrane potrawy, a następnie je wspólnie zjedzą. Przy ilości umożliwiającej tworzenie grup organizujemy konkurs na najlepszą potrawę.
Całkowita cena warsztatów dla 1 osoby w zależności od ilości uczestników:
8 - 10 osób : 75,00 zł
11-15 osób : 64,00 zł
16- 24 osoby : 59,00 zł
Oferta cenowa obejmuje:
- wszystkie składniki potrzebne do przygotowania potraw,
- w pełni wyposażoną kuchnię dostosowaną do potrzeb uczestników,
- prowadzenie zajęć przez moderatora, szefa kuchni i jego asystentów,
- soki, wodę i świeże owoce,
- kupony z 20%-ową zniżką na rodzinny obiad w Łubu Dubu do wykorzystania od poniedziałku do czwartku (bezterminowo), do wyboru wszystkie dania z karty, rabat naliczany od całości rachunku,
- wydrukowanie dyplomów dla uczestników warsztatów,
- płytę CD ze zdjęciami dokumentującymi przebieg warsztatów,
- umieszczenie najciekawszych konkursowych potraw na stronie internetowej lokalu oraz profilu ŁUBU DUBU na Facebooku.
Szczegółowy program warsztatów dostępny po konsultacji telefonicznej.